Vijf nieuwe bestuursleden bij Stichting Wieler Promotion Oostermoer

PERSBERICHT

Vijf nieuwe bestuursleden bij Stichting Wieler Promotion Oostermoer.

De organisatie van de internationale Superprestige Veldrit in Gieten, de Stichting Wieler Promotion Oostermoer, heeft op de algemene ledenvergadering op 13 april jl. vijf nieuwe bestuursleden kunnen benoemen. Het huidige bestuur bestond uit 7 leden waarvan twee aftredend en niet herkiesbaar waren. Er moesten derhalve nieuwe bestuursleden benadert worden en daarbij is tevens dan ook gelijk rekening gehouden met een verjonging van het bestuur.
De Stichting is er in geslaagd om dus vijf nieuwe bestuurders te werven: Eltjo Botjes, Wim Zandvoort, Wim Veenhof, Lambert Folkers en een vrouwelijk bestuurder Janine Torenbosch. Het bestuur zal de komende tijd nu bestaan uit 10 leden. Hierdoor kunnen de taken onderling goed verdeeld worden en heeft het bestuur ook een enorme verjongingskuur gekregen. Juist in de tijd dat het moeilijk is om nieuwe bestuurders te werven is het de Gieter organisatie gelukt om deze uitbreiding te realiseren.

Op de algemene ledenvergadering werd ook het programma voor het komende seizoen besproken. De Superprestige Veldrit vormt weer het hoogtepunt en zal worden gehouden op zondag 1 oktober a.s. op het vorig jaar vernieuwde parkoers aan de Nijslootsweg. De 42e editie in Gieten is net als vorig jaar weer de opening van het veldritseizoen in Europa. In september zijn er twee wereldbekerwedstrijden in Amerika en daarna trekt de gehele wereldtop dus naar Gieten voor de eerste grote confrontatie in Europa. Hierdoor wordt weer veel extra publiciteit verkregen en extra publiek verwacht. De wedstrijden worden op tv weer live uitgezonden in Nederland en België. Vorig jaar werden deze uitzendingen door maar liefst 2,6 miljoen mensen bekeken, dus een enorme promotie voor Gieten, Aa en Hunze en fietsprovincie Drenthe.

Een ander groot evenement is de 11e Run van Gieten, welke op zaterdag 13 mei in het centrum van Gieten wordt gehouden. Hierbij zijn er wedstrijden over 5, 10, 25 en 50 km., een wedstrijd voor handbikers over 25 km., een G-loop over 1000 meter en jeugdwedstrijden voor de groepen 1 tot en met 8 van het basisonderwijs. De vrijwilligers van de Gieter organisatie werken verder mee aan de begeleiding van o.a. de Dorpenomloop voor eliterenners op zondag 7 mei, de Noord-Drentse Dorpenomloop voor nieuwelingen, junioren en junior-vrouwen/meisjes op zaterdag 27 mei, de Samenloop voor Hoop op 17 en 18 juni en de Jeugdtour van Assen op 2 en 4 augustus. Kortom: weer een druk seizoen vol wieler- en loopevenementen.

Mirjam Sagel werd gehuldigd vanwege haar 25-jarig jubileum en kreeg een bos bloemen en een speld overhandigd.

Een vijftigtal leden/vrijwilligers waren op de Algemene Ledenvergadering aanwezig. Aan het einde van de vergadering kwam locoburgemeester Henk Heijerman onverwacht de kantine van de IJsbaan binnen en verraste voorzitter Jan Moek met een Koninklijke onderscheiding. Heijerman kwam niet alleen binnen, maar had een delegatie van de Gemeente Aa en Hunze en de familieleden van Moek bij zich. De leden en voorzitter Jan Moek wisten niet anders dan dat er na de vergadering nog een lezing zou volgen door Allard Engels, maar deze bleek volledig in scene te zijn gezet, waardoor de verrassing voor een ieder heel groot was. Onder het genot van hapjes en drankjes was er daarna volop de gelegenheid om Moek te feliciteren met zijn benoeming tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Foto: Paul Abrahams