Vier ereleden benoemd bij Vereniging Gieter Wielerronde.

Tijdens een druk bezochte Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Gieter Wielerronde zijn maar liefst 4 ereleden benoemd.  De zittende bestuursleden Jan Moek en Jan Hagel waren tijdens de vergadering vanwege gezondheidsreden aftredend en niet herkiesbaar. Zij werden voorgedragen als erelid van de vereniging, dit vanwege hun grote verdienste tijdens hun bestuursperiode maar ook voor de jarenlange inzet als vrijwilliger. Herman Strijbosch was vorig jaar afgetreden als bestuurslid en werd nu ook als nog tot erelid benoemd, dit ook vanwege zijn inzet voor de vereniging.  Alle drie zijn en blijven overigens nog vrijwilliger bij de club. Als vierde werd Geert Lutjes voorgedragen. Geert is sinds 1963 als vrijwilliger betrokken bij het wielergebeuren in Gieten en heeft te kennen gegeven vanwege zijn leeftijd om er nu een streep onder te zetten. 55 jaar vrijwilliger bij dezelfde organisatie, hetgeen niet velen geschonken is en derhalve werd ook hij benoemd tot erelid. Vice-voorzitter Wim Veenhof mocht de oorkondes aan 3 ereleden overhandigen, Herman Strijbosch kon vanwege  omstandigheden helaas niet aanwezig zijn.

Naast de 4 ereleden waren er nog bloemen en een aandenken voor 3 leden die 25 jaar lid zijn ( Alja Wilkens, Allard Engels en Willem Sagel) en 3 dames die maar liefst 40 jaar hun steentje aan de vele organisaties hebben bijdragen. Titie Bennema, Geesje Wilkens en Metje Elling  vormden de afgelopen jaren het kloppend hart van de cateringgroep, dit bij zowel de vereniging maar ook bij de toerfietsclub Gieten.  De ruim 60 aanwezige leden hadden een warm applaus voor de jubilarissen en de ereleden.

Naast deze festiviteiten was er natuurlijk ook aandacht voor het programma voor het komende seizoen.  Op zaterdag 12 mei wordt de 12e Run van Gieten georganiseerd en op zondag 14 oktober de 43e editie van de Internationale Superprestige Veldrit. Daarnaast wordt door de vrijwilligers nog medewerking verleend bij de Noord-Drentse Dorpenomloop op 26 mei , de Jeugdtour van Assen op 1 en 3 augustus, de Dorpenomloop op 6 mei en de Noordelijke districtskampioenschappen op Pinkstermaandag 21 mei in Gieten.  De Superprestige veldrit moet ook dit jaar weer het hoogtepunt worden. Secretaris Jantienus Warners vertelde dat de vooruitzichten goed zijn. Er zijn nieuwe tv-contracten afgesloten voor de komende jaren met Telenet en Proximus (Belgie) en met Ziggo Sport en RTV Drenthe. Ook hebben de Gemeente Aa en Hunze en de Provincie Drenthe hun steun voor dit grote gebeuren weer toegezegd. Gieten is ook dit jaar weer de eerste wedstrijd van het Superprestige klassement.

Door het vertrek van de twee bestuursleden ( Jan Moek en Jan Hagel) moesten er ook weer twee nieuwe bestuurders gevonden worden. Tijdens de vergadering werden Ivo Berghuis en Berden de Vries benoemd als nieuwe bestuursleden. Twee jonge bestuurders waarbij Ivo Berghuis voorlopig de rol als interim-voorzitter gaat vervullen. Met Jannie Oosting, Sylvia Botter en Richard Hilbolling werden ook nog eens drie nieuwe leden voor de sponsorcommissie aangesteld. Door deze mutaties zijn  zowel het bestuur en de sponsorcommissie weer compleet en heeft een aanzienlijke verjongingskuur binnen de geledingen plaatsgevonden.

De oude, zittende en nieuwe bestuursleden van de Stichting Wielerpromotion Oostermoer.
Staand v.l.n.r. Berden de Vries, Jan Moek, Eltjo Botjes, Jantienus Warners, Lambert Folkers, Wim Veenhof en Ivo Berghuis.
Knielend v.l.n.r. Jan Hagel, Wim Zandvoort, Janine Torenbosch en Paul lessing (Harry Wiegman ontbreekt op de foto)