Organisatie Superprestige Gieten krijgt erepenning gemeente Aa en Hunze

Wat leek te beginnen als een normale Algemene Ledenvergadering, bleek na de opening van vice-voorzitter Wim Veenhof anders te gaan. De microfoon en daarmee ook de regie, werd overgenomen door burgemeester Anno Wietze Hiemstra.
En dat er iets moois stond te gebeuren, werd de aanwezigen snel duidelijk. Immers als de burgemeester zijn ambtsketen om heeft, is er wel iets aan de hand. Mooie woorden voor de organisatie en de grote club vrijwilligers. “Bijzonder mooi hoe Gieten door jullie op de kaart is gezet.”
Vol trots en met een brede lach, kreeg Wim de erepenning van de Gemeente Aa en Hunze overhandigd, mocht Tienus de oorkonde uitpakken en bewonderen en waren er bloemen voor Lambert. Een erepenning voor de Vereniging Gieter Wielerronde. En deze erepenning wordt niet zomaar door de gemeente toegekend. Slechts 4 x eerder is deze erepenning toegekend en dus vol trots kunnen wij ons ook in dit rijtje scharen.
Een bijzonder mooie waardering. Mede voor een activiteit waar we veel plezier aan hebben beleefd en waar we vol trots op terugkijken met elkaar.
Vanwege de raadsvergadering hebben wij onze vergadering voortgezet zonder de delegatie van de gemeente; Anno Wietze, wethouder (en onze oud voorzitter) Ivo Berghuis en Trudy.

Over tot de orde van deze avond. Een minuut stilte, actualiteiten, activiteiten, toekomstplannen en jubilarissen.
Jubilarissen? Jazeker. Ook deze avond 4 leden met een 25 jarig jubileum; Jan de Boer, Romy Lessing, Pieter Lanting en Roelof Vedder. En 2 leden met een 40 jarig jubileum; Jan Doedens en Gustaaf Thijs. Allemaal bedankt voor jullie inzet!

Na het officiële gedeelte heeft Jan Moek ons bijgepraat over de plannen wat betreft de ijsbaan en vervolgens werd er een presentatie gegeven door Marije Joling en Gerard Booij; sportcombi’s van de gemeente Aa en Hunze over de Nationale Sportweek 2023 (15 t/m 24 september). Een deel van deze sportweek valt gelijktijdig met het EK wegwielrennen. Waarom een sportweek? Sport verbindt. Het thema van deze week is “Een levenlang bewegen”. Deze week wordt samen met de gemeente Borger-Odoorn georganiseerd.
Aansluitend een presentatie door Dennis Schomaker vanuit de provincie Drenthe en Thijs Rondhuis, organisator over het EK wegwielrennen. Hou die periode vrij in uw agenda.
En om de kennis te testen over de Sportweek en het EK werd er nog een korte quiz gehouden. Glansrijk winnaar… Wim Zandvoort.

We kijken terug op een leuke ALV.