Covid-19 toegangsprotocol voor publiek

COVID PROTOCOL SUPERPRESTIGE VELDRIT GIETEN – ZONDAG 3 OKTOBER 2021

De Superprestige Vedlrit in Gieten kan enkel en alleen plaatsvinden dankzij de hoge vaccinatiegraad in Nederland en het gebruik van het Corona Check App. Er zullen op en rond het evenemententerrein een aantal praktische aanpassingen zijn. Hieronder vind je de belangrijkste vragen en hun antwoorden en je zal zien dat die eenvoudig zijn om op te volgen.

Social distancing blijft verplicht bij aankomst. Indien u geen 1,5 mtr. afstand kunt houden, blijft een mondmasker verplicht. Iedere bezoeker zal samen met zijn identiteitskaart en toegangsticket de nodige certificaten moeten kunnen voorleggen via Corona Check App of via een uitgeprint formulier. Zodra u op het terrein bent hoeft u dus geen mondmasker meer te dragen en vervalt de social distancing regel. Er wordt wel dringend op aangedrongen om waar mogelijk zoveel mogelijk afstand tot elkaar te houden.

De organisatie van de Superprestige veldrit Gieten biedt geen mogelijkheid aan bezoekers om ter plaatse een Covid test af te nemen die ook een officieel testcertificaat zal genereren. Elke bezoeker dient hier dus zelf (op voorhand) voor te zorgen.

De informatie op deze pagina is enkel ter ondersteuning van de bezoeker en onderhevig aan wijzigingen. De organisatie is niet verantwoordelijk voor wijzingen of verouderde informatie.


Q&A omtrent COVID Maatregelen op de Superprestige Veldrit Gieten.

WAT HEB IK NODIG OM NAAR DE Superprestige Veldrit Gieten TE KOMEN?

Elke bezoeker heeft een toegangsticket voor de Superprestige Veldrit Gieten, de Coronacheck App (digitaal of op papier) en een identiteitsbewijs nodig.

IK BEN TOESCHOUWER, BEN OP HET TERREIN MAAR WIL EVEN TERUG NAAR DE WAGEN EN NADIEN TERUG OP HET TERREIN. KAN DIT?

Dit wordt zoveel mogelijk ontraden vanwege het aantal bewegingen bij de kassa’s/toegangspoorten. Mocht u toch dringend noodzakelijk zijn dan dient u dit duidelijk te melden bij de toegangscontrole en wordt u geregistreerd, zodat u nadien het terrein weer kunt betreden. Er kan dan weer gevraagd worden om de CoranaCheck App te tonen.

WAT IS EEN Corona check App EN HOE KOM IK AAN EEN GELDIG CERTIFICAAT?

Met de Corona Check App kan je bewijzen dat je al zeker 2 weken volledig gevaccineerd bent, zeer recent negatief bent getest (maximaal 24 uur oud) of het voorbije half jaar al eens besmet bent geweest met het coronavirus.

De Corona Check App is een persoonlijke QR-code die automatisch aan de Coroan Check App wordt toegevoegd wanneer je voldoet aan minstens 1 van de volgende 3 voorwaarden:

• je bezit een vaccinatiecertificaat waarmee je bewijst dat je al minstens 2 weken volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19

• je bezit een negatief PCR-testcertificaat of een Testen voor Toegang testcertificaat  (dit is geldig op de dag van de test + 1 dag)

• je bezit een herstelcertificaat (maximaal 6 maanden oud) dat aantoont dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve PCR-test.

PCR-testen en Testen voor Toegang (snel)testen worden afgenomen bij officiële instanties die gekoppeld zijn aan de database van de overheid. Dit kan je huisarts, een COVID-19 testlocatie in je gemeente / regio.

Voor verdere informatie wordt verwezen naar de site van het R.I.V.M.:  Testen | RIVM

IS EEN ZELFTEST OOK VOLDOENDE?

Neen. De testen dienen te zijn afgenomen bij officiële instanties die gekoppeld zijn aan de database van de overheid.

IK WOON IN BELGIE OF EEN ANDER EUROPEES LAND? WAT MOET IK DOEN?

Belgische bezoekers downloaden de Covid Safe Ticket om hun certificaten voor te leggen. Alle overige niet-Nederlanders zullen het Europese Digitale Groene Certificaat moeten voorleggen.

MIJN KIND IS JONGER DAN 12 JAAR. MOET IK EEN COVID SAFE TICKET KUNNEN VOORLEGGEN?

Neen. De Corona Check App geldt enkel voor kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen dus toegang tot de Superprestige Veldrit Gieten  zonder de Corona Check. Bij twijfel over de leeftijd kan wel een ID-bewijs gevraagd worden bij de toegangscontrole.

OP WELKE DAG MOET IK TEN LAATSTE VOLLEDIG GEVACCINEERD ZIJN VOOR EEN GELDIG CORONA CHECK?

Je moet 2 weken volledig gevaccineerd zijn, concreet wil dit zeggen voor de Superprestige Veldrit Gieten : Als je ten laatste op zaterdag 18 september volledig gevaccineerd bent, heb je normaal gesproken vanaf zaterdag 2 oktober een geldige Corona Check.

Indien je later of niet gevaccineerd bent kun je een geldige Corona Check ontvangen door op tijd een erkende test af te laten nemen. PCR-testen en antigeen(snel)testen dienen afgenomen te worden bij officiële instanties die gekoppeld zijn aan de database van de overheid. Dit kan je huisarts of een COVID-19 testlocatie in je gemeente/regio zijn.. 

IK BEN NIET OP TIJD GEVACCINEERD VOOR DE SUPERPRESTIGE Veldrit gieten  WAT KAN IK DOEN?

Een dag van tevoren een PCR-test of een Testen voor Toegang test laten uitvoeren en laten registreren in de Corona Check App.

KAN IK MIJ OP HET SUPERPRESTIGE GIETEN TERREIN LATEN TESTEN OF HERTESTEN?

Nee daar is niet in voorzien.

WAT ALS MIJN TOEGANG GEWEIGERD WORDT DOOR EEN ONGELDIG CERTIFICAAT?

Het is mogelijk dat de toegang tot het terrein geweigerd wordt. Bezoekers die geen geldig ticket hebben, niet gevaccineerd zijn, geen geldig test- of herstelbewijs hebben zullen geen toegang krijgen.

Het niet in het bezit zijn van een geldige  Covid Check geeft de bezoeker geen recht op annulering, compensatie of terugbetaling, ook al heeft de bezoeker een geldig inkomticket.

HEB JE NOG EEN VRAAG WAAROP JE HET ANTWOORD HIERBOVEN NIET KAN VINDEN? Mail dan naar:  jantienuswarners@cyclocrossgieten.nl