Gieten ook in seizoen 2020/2021 Superprestige: zondag 11 oktober

De organisatie van de veldrit in Gieten is vrijdagmiddag 31 januari op de hoogte gebracht van de toewijzing status Superprestige en de toewijzing van een datum op een zondag: namelijk zondag 11 oktober 2020.

Zij laten weten dat ze zeer content zijn met deze erkenning als één van de oudste organisaties in Europa. Gieten is één van de weinige organisaties die gedurende de periode oktober/januari naast de data van de wereldbekers een zondag toegewezen hebben gekregen.  Stichting Wieler Promotion Oostermoer Gieten had ook ingeschreven voor de mogelijke organisatie van een wereldbeker om zo twee ijzers in het vuur te hebben, maar ze zijn ontzettend blij met de status Superprestige. Hoogerheide en Hulst kregen in Nederland de organisatie van een wereldbeker toegewezen.   

Vanuit het klassement van de Superprestige zullen Zonhoven en Diegem verdwijnen omdat zij beiden ook een wereldbekerwedstrijd gaan organiseren. Hier tegen over staan twee nieuwe organisaties: Heusden-Zolder (afgelopen jaar nog wereldbeker) en Niel (altijd organiserend op 11 november). Hiermede blijft het Superprestige klassement met 8 crosses dus volledig in tact als tegenhanger van de wereldbekercyclus.

De Gieter organisatoren kunnen nu volop aan de slag met de organisatie van de 45e editie van de veldrit op zondag 11 oktober. Ze zijn ook wederom de eerste grote klassementscross in Europa.  De week voor Gieten is de eerste wereldbekerwedtijd in Waterloo (USA).