Button

Tentoonstelling Superprestige in vernieuwde Bibliotheek Gieten

Expositie en Fietsboekenbal in vernieuwde Bibliotheek Gieten

Dit hele jaar draagt Drenthe de titel ‘European Community of Sport’. In het kader hiervan organiseert Telenet Superprestige samen met Bibliotheek Gieten twee bijzondere activiteiten rond wielrennen. De eerste is een expositie over 50 jaar veldrijden in Gieten, de tweede is een Fietsboekenbal met onder meer wielerverslaggever Gio Lippens.

Superprestige Expo

Vanaf 23 september tot en met 12 oktober is er in Bibliotheek Gieten een expositie te zien over 50 jaar veldrijden in Gieten. Er zijn foto’s van de nationale kampioenschappen, het WK veldrijden en natuurlijk van de vrijwilligers. Ook kunnen bezoekers grasduinen in de archiefboeken met oude krantenknipsels. De expositie is samengesteld in samenwerking met de Historische Vereniging Gieten. Onder het genot van een kop koffie of thee kunnen bezoekers alles op hun gemak bekijken en herinneringen uitwisselen met elkaar.

Fietsboekenbal

Op donderdagavond 3 oktober is er een Fietsboekenbal. Wielerverslaggever Gio Lippens vertelt over zijn belevenissen bij grote wielerwedstrijden en daarbij komen ook zijn boeken Een engel op een rotsblok en Halverwege de heuvel aan bod. Verder vertelt Jantienus Warners van Stichting Wieler Promotion Oostermoer over de fietshistorie van Gieten. Ten slotte vertellen (ex)wielrenners Martin Hendriks, Janneke Ensing en Herman Strijbosch stoere verhalen. De avond begint om 19.30 uur. Aanmelden kan via www.drenthe-beweegt.nl/aanmelden-bijeenkomst-boekenenfietsen

Locatie: Bibliotheek Gieten

Kosten: gratis

Openingstijden

  • maandag: 14.00 – 17.30 uur
  • dinsdag: 14.00 – 17.30 uur
  • woensdag: 12.30 – 17.30 uur
  • donderdag: 14.00 – 17.30 uur
  • vrijdag: 14.00 – 20.00 uur
  • zaterdag:10.00 – 13.00 uur