Button

N34 Hunebed Highway

De N34 tussen Zuidlaren en Coevorden is recentelijk omgedoopt tot: Hunebed Highway N34. De N34 voert de toerist langs diverse brinkdorpen en langs maar liefst 47 hunebedden in de Provincie Drenthe.

Het parkoers van de Superprestige Veldrit in Gieten is ook direct gelegen aan de Hunebed Highway en ligt tevens in het prachtige decor van het Geopark de Hondsrug, welke bij de Unesco een officiële status heeft verworven, dit samen met 120 Geopark in de gehele wereld.

Voor de Hondsrug is de toekenning van de UNESCO-status een grote opsteker. Uit ervaringen met het werelderfgoedprogramma is gebleken dat UNESCO-labels de toeristische aantrekkingskracht van een gebied flink kunnen vergroten. Dat kan een economische spin-off voor het gebied en voor heel Drenthe opleveren.  De Hunebed Highway geeft hier nog eens een extra stimulans aan.  De organisatie van de Superprestige veldrit in Gieten is er trots op dat haar selectieve, overzichtelijke en natuurrijke parkoers aan de Nijslootsweg als decor mag dienen van het Geopark de Hondsrug en de Hunebed Highway.

In de directe omgeving van het parkoers zijn ook enige hunebedden en ligt het Hunebed centrum in Borger op slechts 10 kilometer verwijdert.

Hunebed Highway