FH Trade en Frongo’s fijne nieuwe Ster-hoofdsponsor bij Superprestige Gieten

De organisatie van de 43e Internationale Superprestige veldrit in Gieten heeft in het bedrijf FH Trade een nieuwe Ster-Hoofdsponsor aangetrokken.

Het Pools/Nederlandse bedrijf is één van de grotere bedrijven op het gebied van uien. Het bedrijf is gevestigd in Poznan (Polen) en maakt gebruik van uien uit de gehele EU, maar voornamelijk van Poolse en Nederlandse uien. Omdat de bewaarfaciliteiten in Polen minder goed zijn dan in Nederland wordt geleidelijk overgeschakeld op Nederlandse uien. Deze uien worden bijna altijd gekocht via een commissionair in de regio. In Nederland is Flevoland één van de grootste leveranciers, maar volgens directeur Jan Gerrit Feil moet het gebied vergroot worden om vraag en aanbod goed op elkaar af te kunnen stemmen. Hierbij komen ook de provincies Drenthe en Groningen nadrukkelijk in beeld komen. Er worden nu nadrukkelijk agrarische bedrijven gezocht in deze gebieden om in de toekomst uien te telen. FH Trade verwerkt reststromen van witte en rode uien, biologische uien en sjalotten.

Via de Superprestige wil het bedrijf in deze regio’s meer naamsbekendheid verwerven en contacten leggen met agrarische bedrijven die interesse hebben voor het telen van uien.

Eén van de producten die het bedrijf op de markt brengt zijn Frongo’s. In Nederland beter bekend als uienring.  Frongo’s zijn de nieuwe smaaksensatie voor bij de borrel of als tussendoortje. De knapperige korst en de smaak van topkwaliteit uien maken Frongo’s ronduit het gezelligste en smakelijkste fingerhood van deze tijd. Geheel vegetarisch en van Flevolandse bodem.  Een ieder wordt uitgenodgd om deze Frongo’s uit te proberen. Tijdens de Superprestige veldrit in Gieten zullen deze Frongo’s aan de gasten worden aangeboden. 

Voor meer informatie kunt u tijdens de Superprestige veldrit informatie inwinnen in de VIP-tent en kunt u op de websites en de facebook-pagina’s ook voldoende informatie vinden.

Websites:   FH Trade  en Frongo’s   

Facebook:  FH Trade en Frongo’s

De organisatoren in Gieten zijn blij met de ondersteuning van het bedrijf FH Trade/ Frongo’s  en zegt te hopen dat door de sponsoring voor beide partijen een win/win-situatie zal ontstaan.

Rabobank Clubkas Campagne

Beste Leden/vrijwilligers en overige belanghebbenden bij de Run van Gieten,

Net als vorig jaar hebben wij ons weer aangemeld voor de Rabobank Clubkas Campagne 2018, waarbij leden van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe hun stem kunnen uitbrengen en waarbij ieder stem goed is voor een bepaald sponsorbedrag.

Wij, als St. WPO, zullen de Run van Gieten weer aanmelden en hopen net als de drie voorgaande jaren weer een mooi bedrag voor de organisatie van de Run binnen te halen. Op deze wijze kunnen wij de deelnemers aan de  jeugdlopen  (scholieren van de groepen 1 tot en met 8 en voor 2019 op veler verzoek zelfs de groep 0, kinderen van 2 en 3 jaar ) weer gratis laten meedoen. Hierdoor stimuleren wij  het sporten van de jongeren en aan het gezond bewegen van de jongeren (dit mede in het kader van het project JOGG: jongeren op gezond gewicht).

Eén deze dagen ontvangen de leden van de Rabobank het stemformulier en kunnen zij hun drie stemmen daarna uitbrengen tussen 4 en 19 september 2018. Dit kan via de website van de Rabobank. Mocht u zelf niet kunnen inloggen op de website dan kunt u uw stemformulier ook inleveren bij het secretariaat van de St.WPO: Jantienus Warners, Eexterweg 46. U kunt dan uw stemadvies aan hem afgeven. 

Wij willen u nu al vragen om één of twee van uw stemmen op de 13e Run van Gieten te willen uitbrengen.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Download hier onze flyer

Download:  Superprestige Gieten flyer

Bestuur vergadert met een uitgebreide BBQ van Vleesatelier de Hondsrug.

Bestuur Superprestige Gieten vergadert met een uitgebreide BBQ van Vleesatelier de Hondsrug.

De secretaris van de organisatie deelde op Facebook  een tijdje geleden een bericht van vleesatelier de Hondsrug uit gieten. Hieraan was een prijs verbonden en hij won de prijs: een uitgebreide BBQ voor 10 personen.  Het bestuur van de organisatie bestaat precies uit 10 personen en zo ontstond het idee om voorafgaande aan een bestuursvergadering al het goeds van de BBQ te nuttigen. De bestuurders lieten het zich goed smaken en konden daarna voldaan aan de vergadering beginnen. Een leuk idee om een bestuursvergadering eens op een andere manier te beginnen. De dank van de 10 bestuurders gaat uit naar Johan Pul, eigenaar van vleesatelier de Hondsrug  in Gieten.

Koops Autoschade weer fijne sponsor bij 43e Superprestige Gieten

Koops Autoschade weer fijne sponsor bij 43e Superprestige Gieten

De organisatie van de 43e Internationale Superprestige Veldrit in Gieten heeft wederom een sponsorovereenkomst kunnen afsluiten met Koops Autoschade in Borger.

Eigenaar Albert Koops gaf aan dat hij graag een zo’n groot evenement als de Superprestige wil ondersteunen. Hij vind het belangrijk voor de regio dat er dergelijke grootschalige (fiets-)evenementen zijn. Hij is zelf actief fietsfanaat en mede daardoor komt de veldrit van Gieten bij hem in beeld. Door de geweldige ondersteuning van lokale en regionale sponsoren. waar onder dus Koops Autoschade, kunnen dergelijke evenementen worden georganiseerd en kan het publiek genieten van absolute topsport. Hij draagt  graag een steentje  bij om het evenement ook in de toekomst levensvatbaar te houden.  De Gieter organisatoren zijn uiteraard heel content met deze geweldige ondersteuning door Koops Autoschade.

N34 Hunebed Highway

De N34 tussen Zuidlaren en Coevorden is recentelijk omgedoopt tot: Hunebed Highway N34. De N34 voert de toerist langs diverse brinkdorpen en langs maar liefst 47 hunebedden in de Provincie Drenthe.

Het parkoers van de Superprestige Veldrit in Gieten is ook direct gelegen aan de Hunebed Highway en ligt tevens in het prachtige decor van het Geopark de Hondsrug, welke bij de Unesco een officiële status heeft verworven, dit samen met 120 Geopark in de gehele wereld.

Voor de Hondsrug is de toekenning van de UNESCO-status een grote opsteker. Uit ervaringen met het werelderfgoedprogramma is gebleken dat UNESCO-labels de toeristische aantrekkingskracht van een gebied flink kunnen vergroten. Dat kan een economische spin-off voor het gebied en voor heel Drenthe opleveren.  De Hunebed Highway geeft hier nog eens een extra stimulans aan.  De organisatie van de Superprestige veldrit in Gieten is er trots op dat haar selectieve, overzichtelijke en natuurrijke parkoers aan de Nijslootsweg als decor mag dienen van het Geopark de Hondsrug en de Hunebed Highway.

In de directe omgeving van het parkoers zijn ook enige hunebedden en ligt het Hunebed centrum in Borger op slechts 10 kilometer verwijdert.

Hunebed Highway

Er zijn meer mooie fietsevenementen in Drenthe

Geopark Hondsrug Classic

Geopark Hondsrug Classic De Hondsrug Classic is één van de grootste mountainbike evenementen van Nederland waarbij alle deelnemers in een wedstrijd starten. Op 30 september start de Hondsrug Classic in Gasselte. Dan volgt een uniek parcours door de Staatsbossen van Gasselte en Gieten, welke bestaat uit 2 ronden van ruim 30 kilometer.

Meer informatie? Ga naar www.geoparkhondsrugclassic.nl


De RBL Drenthe 200

Op 28 december 2018 vindt de RBL Drenthe200 plaats. Een extreme marathon voor mountainbike, fatbike of cyclocrosser. Wil jij fysiek en mentaal het uiterste van je lichaam en geest vragen? Dan is de Drenthe200 iets voor jou. De start is in Roden en onderweg doorkruis je 6 mooie Drentse gemeenten met bossen, heidevelden en beekdalen. De tocht bestaat uit 200 kilometer en je hebt tot middernacht de tijd. 

Meer informatie? Ga naar www.drenthe200.nl


Drenthe Kannibaal

Drenthe Kannibaal

Voor de ultieme mtb-challenge moet je in de provincie Drenthe zijn! Drenthe is er namelijk voor mensen die graag hun tanden ergens inzetten, voor ijzervreters. Voor niet-opgevers, mensen die strijdlustig zijn en graag willen winnen. Drenthe biedt een breed pallet aan prachtige mountainbike-routes. Speciaal voor mountainbikers heeft Drenthe drie nieuwe routes ontwikkeld. Die zijn gepresenteerd onder de noemer ‘Drenthe Kannibaal’.

Op www.drenthekannibaal.nl kan jij je route kiezen en je vrienden uitdagen om een Drenthe Kannibaal te worden.

Kan jij het aan? 


 

 

 

 

 

Afvoerput geplaatst op ons terrein

Het afgelopen jaar stond ons terrein rondom de start- en finishstraat door de hevige regenval behoorlijk onder water. Dat maakte het afbreken en opruimen een heel stuk lastiger. Begin dit jaar heeft het terrein nogmaals dramatisch onder water gestaan.

Het heeft ons veel werk gekost om het grasveld weer netjes te krijgen. Op dit moment ziet het er weer netjes uit. Om (hopelijk) dit soort overlast niet meer te hoeven meemaken is er vandaag, op een laag punt, een afvoerput geplaatst.  Daarvoor moest er een lange geul naar een sloot gegraven worden.

Flanders Classics neemt Superprestige veldrijden over

Flanders Classics, de organisator van de Ronde van Vlaanderen, stapt in het veldrijden. Flanders Classics neemt de Superprestige over, het oudste regelmatigheidscriterium in de cyclocross, dat straks aan zijn 37ste editie toe is.

De Superprestige is het traditionele, jaarlijks weerkerende succesrecept van acht veldritten in België en Nederland. De koepelorganisatie van de Superprestige was tot dusver in handen van de ‘Verenigde Veldritorganisatoren’.

Vanaf de 37e editie combineert Flanders Classics het veldritverhaal met de voorjaarsklassiekers op de weg. Etienne Gevaert, eigenaar van de veldrit in Gavere en bezieler van de Superprestige, wordt erevoorzitter van de nieuwe structuur.

Ook in het seizoen 2018-2019 zal aan het einde de Superprestigetrofee worden uitgereikt aan de meest regelmatige veldrijder in de acht cyclocrossen die dit regelmatigheidscriterium omvat. Dat zijn net als de voorbije jaren Gieten (NL), Zonhoven, Boom, Ruddervoorde, Gavere, Diegem, Hoogstraten en Middelkerke. Vorig jaar was de Nederlander Mathieu van der Poel de eindwinnaar vóór Wout van Aert en Laurens Sweeck. Sven Nys is de recordhouder wat betreft het aantal eindoverwinningen. Van de 36 voorgaande edities was hij liefst dertien keer de meest regelmatige.

Quote Wouter Vanderhaute (Flanders Classics)

“We zijn trots dat de Superprestige voortaan onder dezelfde vlag vaart als de Ronde van Vlaanderen. Het wegrennen en het veldrijden hebben in Vlaanderen een rijke geschiedenis en dat stuk geschiedenis proberen we nu bij elkaar te brengen. Het veldrit- en het wegseizoen lopen bij ons naadloos in elkaar over, dat heeft Wout Van Aert dit voorjaar nog onderstreept met zijn sterke prestatie in de Omloop Het Nieuwsblad. Flanders Classics is blij dat we het vertrouwen krijgen van Etienne Gevaert en zijn ploeg om het veldrijden verder uit te bouwen.”

Quote ere-voorzitter Etienne Gevaert

“De Superprestige veldrijden is een bundeling van prachtige veldritten met een grote historische waarde. De samenwerking met een ervaren (en gerenommeerd) bedrijf als Flanders Classics is een logische volgende stap. Deze innovatie zal de toekomst van het veldrijden helpen waarborgen. Beide partijen maken elkaar sterker, en dat kan enkel een positieve invloed hebben op de toekomst van het veldrijden.”

NETHERLANDS / NEDERLAND / PAYS BAS / GIETEN / CYCLING / WIELRENNEN / CYCLISME / CYCLOCROSS / VELDRIJDEN / TELENET SUPERPRESTIGE VELDRIJDEN /
© Photopress.be

Olympia’s Tour 2018 in Gieten

Ritten in Drenthe en Limburg maken etappeschema Olympia’s Tour 2018 rond

ASSEN – Het etappeschema van Olympia’s Tour 2018 is gereed. Met het bekend maken van maar liefst vier etappes in Drenthe en Limburg is de organisatie van de oudste etappekoers van Nederland erin geslaagd de beste beloften van Nederland en daarbuiten een attractief parcours voor te schotelen. Eerder werden al de overige drie etappes gecommuniceerd.

De ronde begint dit jaar op dinsdag 11 september in Assen, de hoofdstad van fietsprovincie Drenthe. De start is voorzien bij het Dr. Nassau College, terwijl de finishstreep getrokken is nabij het regionaal wielercentrum. Een dag later is Emmen start- en finishplaats van deze internationale beloftenwedstrijd. Het parcours is gelijk aan de twee grote lussen die de profs reden bij het Nederlands Kampioenschap op de weg in Emmen in 2015. Alle grote dorpen uit deze gemeente worden daarbij aangedaan.

Een dag later is wielerdorp Gieten – bekend van de Superprestigeveldrit – de startplaats van een etappe die arriveert in Hellendoorn. De provincie Drenthe is daarmee drie dagen lang het decor van aankomsten en starts in Olympia’s Tour en laat daarmee zien dat het predicaat van wielerprovincie serieus genomen en breed gedragen wordt. Zeker ook omdat Drenthe zich betrokken voelt bij de ontwikkeling van nieuw wielertalent, de uitgangsbasis van Olympia’s Tour.

Zoals bekend rijden de renners de dag daarna van Nijverdal naar Duiven. Op de slotdag – zondag 16 september is – zoals ook eerder gemeld – de slotrit voorzien in de gemeente West Maas en Waal met een rit van Dreumel naar Beneden-Leeuwen in Gelderland. Op de voorlaatste dag strijkt het wielerpeloton neer in Noord-Limburg waar de gemeente Beesel tekent voor eerst een rit-in-lijn en vervolgens een individuele tijdrit in Offenbeek. Een mooie gelegenheid voor de renners om hun positie in het klassement te verdedigen of juist te verbeteren.

Koersdirecteur Thijs Rondhuis is blij dat de ronde al in een vroegtijdig stadium gepresenteerd kan worden. “Ik ben zeer tevreden over het etappeschema. We wilden weer een Olympia’s Tour door Nederland. Met twee etappes die een grote oversteek van het noorden naar het midden van het land maken, is dat goed gelukt. We bieden dit jaar uitdagende en veilige parcoursen. Olympia’s Tour 2018 is een echte Nederlandse koers met waaiers, een selectieve etappe in het oosten en een tijdrit op de voorlaatste dag waarin het klassement nog eens opgeschud kan worden. We zijn de wielerprovincie Drenthe en de betrokken gemeenten dankbaar voor hun betrokkenheid bij de ontwikkeling van nieuw wielertalent. En danken ook de gemeente Beesel voor hun trouwe aanwezigheid in ons etappeschema. Met een dubbele etappe willen wij deze Limburgse gemeente belonen voor een langdurige samenwerking”

Etappeschema Olympia’s Tour 2018

Dinsdag 11 september; Assen-Assen

Woensdag 12 september; Emmen-Emmen

Donderdag 13 september; Gieten Hellendoorn

Vrijdag 14 september; Nijverdal-Duiven

Zaterdag 15 september; Offenbeek-Offenbeek

Zaterdag 15 september; Individuele tijdrit Offenbeek

Zondag 16 september; Dreumel – Beneden-Leeuwen

http://www.olympiastour.eu/