Afvoerput geplaatst op ons terrein

Het afgelopen jaar stond ons terrein rondom de start- en finishstraat door de hevige regenval behoorlijk onder water. Dat maakte het afbreken en opruimen een heel stuk lastiger. Begin dit jaar heeft het terrein nogmaals dramatisch onder water gestaan.

Het heeft ons veel werk gekost om het grasveld weer netjes te krijgen. Op dit moment ziet het er weer netjes uit. Om (hopelijk) dit soort overlast niet meer te hoeven meemaken is er vandaag, op een laag punt, een afvoerput geplaatst.  Daarvoor moest er een lange geul naar een sloot gegraven worden.

Flanders Classics neemt Superprestige veldrijden over

Flanders Classics, de organisator van de Ronde van Vlaanderen, stapt in het veldrijden. Flanders Classics neemt de Superprestige over, het oudste regelmatigheidscriterium in de cyclocross, dat straks aan zijn 37ste editie toe is.

De Superprestige is het traditionele, jaarlijks weerkerende succesrecept van acht veldritten in België en Nederland. De koepelorganisatie van de Superprestige was tot dusver in handen van de ‘Verenigde Veldritorganisatoren’.

Vanaf de 37e editie combineert Flanders Classics het veldritverhaal met de voorjaarsklassiekers op de weg. Etienne Gevaert, eigenaar van de veldrit in Gavere en bezieler van de Superprestige, wordt erevoorzitter van de nieuwe structuur.

Ook in het seizoen 2018-2019 zal aan het einde de Superprestigetrofee worden uitgereikt aan de meest regelmatige veldrijder in de acht cyclocrossen die dit regelmatigheidscriterium omvat. Dat zijn net als de voorbije jaren Gieten (NL), Zonhoven, Boom, Ruddervoorde, Gavere, Diegem, Hoogstraten en Middelkerke. Vorig jaar was de Nederlander Mathieu van der Poel de eindwinnaar vóór Wout van Aert en Laurens Sweeck. Sven Nys is de recordhouder wat betreft het aantal eindoverwinningen. Van de 36 voorgaande edities was hij liefst dertien keer de meest regelmatige.

Quote Wouter Vanderhaute (Flanders Classics)

“We zijn trots dat de Superprestige voortaan onder dezelfde vlag vaart als de Ronde van Vlaanderen. Het wegrennen en het veldrijden hebben in Vlaanderen een rijke geschiedenis en dat stuk geschiedenis proberen we nu bij elkaar te brengen. Het veldrit- en het wegseizoen lopen bij ons naadloos in elkaar over, dat heeft Wout Van Aert dit voorjaar nog onderstreept met zijn sterke prestatie in de Omloop Het Nieuwsblad. Flanders Classics is blij dat we het vertrouwen krijgen van Etienne Gevaert en zijn ploeg om het veldrijden verder uit te bouwen.”

Quote ere-voorzitter Etienne Gevaert

“De Superprestige veldrijden is een bundeling van prachtige veldritten met een grote historische waarde. De samenwerking met een ervaren (en gerenommeerd) bedrijf als Flanders Classics is een logische volgende stap. Deze innovatie zal de toekomst van het veldrijden helpen waarborgen. Beide partijen maken elkaar sterker, en dat kan enkel een positieve invloed hebben op de toekomst van het veldrijden.”

NETHERLANDS / NEDERLAND / PAYS BAS / GIETEN / CYCLING / WIELRENNEN / CYCLISME / CYCLOCROSS / VELDRIJDEN / TELENET SUPERPRESTIGE VELDRIJDEN /
© Photopress.be

Olympia’s Tour 2018 in Gieten

Ritten in Drenthe en Limburg maken etappeschema Olympia’s Tour 2018 rond

ASSEN – Het etappeschema van Olympia’s Tour 2018 is gereed. Met het bekend maken van maar liefst vier etappes in Drenthe en Limburg is de organisatie van de oudste etappekoers van Nederland erin geslaagd de beste beloften van Nederland en daarbuiten een attractief parcours voor te schotelen. Eerder werden al de overige drie etappes gecommuniceerd.

De ronde begint dit jaar op dinsdag 11 september in Assen, de hoofdstad van fietsprovincie Drenthe. De start is voorzien bij het Dr. Nassau College, terwijl de finishstreep getrokken is nabij het regionaal wielercentrum. Een dag later is Emmen start- en finishplaats van deze internationale beloftenwedstrijd. Het parcours is gelijk aan de twee grote lussen die de profs reden bij het Nederlands Kampioenschap op de weg in Emmen in 2015. Alle grote dorpen uit deze gemeente worden daarbij aangedaan.

Een dag later is wielerdorp Gieten – bekend van de Superprestigeveldrit – de startplaats van een etappe die arriveert in Hellendoorn. De provincie Drenthe is daarmee drie dagen lang het decor van aankomsten en starts in Olympia’s Tour en laat daarmee zien dat het predicaat van wielerprovincie serieus genomen en breed gedragen wordt. Zeker ook omdat Drenthe zich betrokken voelt bij de ontwikkeling van nieuw wielertalent, de uitgangsbasis van Olympia’s Tour.

Zoals bekend rijden de renners de dag daarna van Nijverdal naar Duiven. Op de slotdag – zondag 16 september is – zoals ook eerder gemeld – de slotrit voorzien in de gemeente West Maas en Waal met een rit van Dreumel naar Beneden-Leeuwen in Gelderland. Op de voorlaatste dag strijkt het wielerpeloton neer in Noord-Limburg waar de gemeente Beesel tekent voor eerst een rit-in-lijn en vervolgens een individuele tijdrit in Offenbeek. Een mooie gelegenheid voor de renners om hun positie in het klassement te verdedigen of juist te verbeteren.

Koersdirecteur Thijs Rondhuis is blij dat de ronde al in een vroegtijdig stadium gepresenteerd kan worden. “Ik ben zeer tevreden over het etappeschema. We wilden weer een Olympia’s Tour door Nederland. Met twee etappes die een grote oversteek van het noorden naar het midden van het land maken, is dat goed gelukt. We bieden dit jaar uitdagende en veilige parcoursen. Olympia’s Tour 2018 is een echte Nederlandse koers met waaiers, een selectieve etappe in het oosten en een tijdrit op de voorlaatste dag waarin het klassement nog eens opgeschud kan worden. We zijn de wielerprovincie Drenthe en de betrokken gemeenten dankbaar voor hun betrokkenheid bij de ontwikkeling van nieuw wielertalent. En danken ook de gemeente Beesel voor hun trouwe aanwezigheid in ons etappeschema. Met een dubbele etappe willen wij deze Limburgse gemeente belonen voor een langdurige samenwerking”

Etappeschema Olympia’s Tour 2018

Dinsdag 11 september; Assen-Assen

Woensdag 12 september; Emmen-Emmen

Donderdag 13 september; Gieten Hellendoorn

Vrijdag 14 september; Nijverdal-Duiven

Zaterdag 15 september; Offenbeek-Offenbeek

Zaterdag 15 september; Individuele tijdrit Offenbeek

Zondag 16 september; Dreumel – Beneden-Leeuwen

http://www.olympiastour.eu/ 

Deelnemerslijsten District Kampioenschap Noord

Deelnemerslijsten District Kampioenschap Noord van maandag 21 mei 2018 in Gieten

DK Noord 2018 deelnemers

Vier ereleden benoemd bij Vereniging Gieter Wielerronde.

Tijdens een druk bezochte Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Gieter Wielerronde zijn maar liefst 4 ereleden benoemd.  De zittende bestuursleden Jan Moek en Jan Hagel waren tijdens de vergadering vanwege gezondheidsreden aftredend en niet herkiesbaar. Zij werden voorgedragen als erelid van de vereniging, dit vanwege hun grote verdienste tijdens hun bestuursperiode maar ook voor de jarenlange inzet als vrijwilliger. Herman Strijbosch was vorig jaar afgetreden als bestuurslid en werd nu ook als nog tot erelid benoemd, dit ook vanwege zijn inzet voor de vereniging.  Alle drie zijn en blijven overigens nog vrijwilliger bij de club. Als vierde werd Geert Lutjes voorgedragen. Geert is sinds 1963 als vrijwilliger betrokken bij het wielergebeuren in Gieten en heeft te kennen gegeven vanwege zijn leeftijd om er nu een streep onder te zetten. 55 jaar vrijwilliger bij dezelfde organisatie, hetgeen niet velen geschonken is en derhalve werd ook hij benoemd tot erelid. Vice-voorzitter Wim Veenhof mocht de oorkondes aan 3 ereleden overhandigen, Herman Strijbosch kon vanwege  omstandigheden helaas niet aanwezig zijn.

Naast de 4 ereleden waren er nog bloemen en een aandenken voor 3 leden die 25 jaar lid zijn ( Alja Wilkens, Allard Engels en Willem Sagel) en 3 dames die maar liefst 40 jaar hun steentje aan de vele organisaties hebben bijdragen. Titie Bennema, Geesje Wilkens en Metje Elling  vormden de afgelopen jaren het kloppend hart van de cateringgroep, dit bij zowel de vereniging maar ook bij de toerfietsclub Gieten.  De ruim 60 aanwezige leden hadden een warm applaus voor de jubilarissen en de ereleden.

Naast deze festiviteiten was er natuurlijk ook aandacht voor het programma voor het komende seizoen.  Op zaterdag 12 mei wordt de 12e Run van Gieten georganiseerd en op zondag 14 oktober de 43e editie van de Internationale Superprestige Veldrit. Daarnaast wordt door de vrijwilligers nog medewerking verleend bij de Noord-Drentse Dorpenomloop op 26 mei , de Jeugdtour van Assen op 1 en 3 augustus, de Dorpenomloop op 6 mei en de Noordelijke districtskampioenschappen op Pinkstermaandag 21 mei in Gieten.  De Superprestige veldrit moet ook dit jaar weer het hoogtepunt worden. Secretaris Jantienus Warners vertelde dat de vooruitzichten goed zijn. Er zijn nieuwe tv-contracten afgesloten voor de komende jaren met Telenet en Proximus (Belgie) en met Ziggo Sport en RTV Drenthe. Ook hebben de Gemeente Aa en Hunze en de Provincie Drenthe hun steun voor dit grote gebeuren weer toegezegd. Gieten is ook dit jaar weer de eerste wedstrijd van het Superprestige klassement.

Door het vertrek van de twee bestuursleden ( Jan Moek en Jan Hagel) moesten er ook weer twee nieuwe bestuurders gevonden worden. Tijdens de vergadering werden Ivo Berghuis en Berden de Vries benoemd als nieuwe bestuursleden. Twee jonge bestuurders waarbij Ivo Berghuis voorlopig de rol als interim-voorzitter gaat vervullen. Met Jannie Oosting, Sylvia Botter en Richard Hilbolling werden ook nog eens drie nieuwe leden voor de sponsorcommissie aangesteld. Door deze mutaties zijn  zowel het bestuur en de sponsorcommissie weer compleet en heeft een aanzienlijke verjongingskuur binnen de geledingen plaatsgevonden.

De oude, zittende en nieuwe bestuursleden van de Stichting Wielerpromotion Oostermoer.
Staand v.l.n.r. Berden de Vries, Jan Moek, Eltjo Botjes, Jantienus Warners, Lambert Folkers, Wim Veenhof en Ivo Berghuis.
Knielend v.l.n.r. Jan Hagel, Wim Zandvoort, Janine Torenbosch en Paul lessing (Harry Wiegman ontbreekt op de foto)

Wegwielrennen: DK Weg KNWU Noord in Gieten

Op maandag 21 mei 2018, tweede Pinksterdag, is Gieten het decor voor één van de belangrijkste wielersportevenementen van het jaar: het DK Weg van KNWU district Noord. Ongeveer 350 renners en rensters strijden dan om maar liefst dertien kampioenschappen in de diverse categorieën. De renners kunnen er ook een startpositie verkrijgen voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap later dit jaar.

Het parkoers loopt in elk geval over de flanken van de Hondsrug. Hoe het verder precies gaat lopen is nog onderwerp van overleg tussen het comité en de gemeente Aa en Hunze. Beide willen graag dat het parkoers ook door het dorp Gieten gaat. Dat zorgt voor veel sfeer in het dorp.

Het organisatie comité bestaat uit vrijwilligers van Toer Fiets Club Gieten, MTB de Hondsrug, de Vereniging Gieter Wielerronde, de Stichting Superprestige en WV Meteoor-Assen-Groningen.

 

 

Superprestige Gieten enige categorie 1 wedstrijd in Nederland.

Tijdens het WK Veldrijden in Valkenburg heeft de UCI de kalender voor het seizoen 2018/2019 bekend gemaakt.

Nederland is op de internationale kalender erg matig vertegenwoordigd.

Slechts één wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide (27/1/2019) en het Europees kampioenschap in Rosmalen (4/11/2018)  staan er op vermeld.

Daarnaast nog tweede categoriewedstrijden in Woerden  (23/10/18) en Rucphen (26-1-2019).

De organisaties in Surhuisterveen en Valkenburg komen niet meer op de kalender voor.

De oudste internationale veldrit van Nederland, die van Gieten is de enige door de UCI toegewezen 1e categoriewedstrijd. Op zondag 14 oktober wordt de 43e editie van de Internationale Superprestige Gieten verreden op het fraaie en selectieve parkoers aan de Nijslootsweg.

De organisatie in Gieten is erg blij met de erkenning als 1e categorie wedstrijd en bewijst maar eens weer dat je ook ver van België een groot veldritevenement jarenlang achtereen met succes kunt organiseren. Drenthe bewijst zich als fietsprovincie van Nederland en de organisatie in Gieten met trots de erkenning als ede uitdraagt.  

Stichting Wielerpromotion Oostermoer, de Gemeente Aa en Hunze en de Provincie Drenthe gaan ook in 2018 weer samen Op Fietse!!

Rabobank Clubkas Campagne

Maandavond heeft Jantienus Warners namens de 12e Run van Gieten een cheque mogen ophalen van de Rabobank Clubkas Campagne. Een geweldig initiatief van de Rabobank.  De organisatie van de run mocht maar liefst  € 807,84 ontvangen. Vanwege het 115 jarige jubileum van de bank kreeg iedere deelnemende  organisatie ook nog eens  € 115,00 extra, dus een totaalbedrag van € 922,84.

We willen de 136 stemmers dank zeggen voor hun ondersteuning en natuurlijk ook een woord van dank aan Rabobank Assen en Noord Drenthe.

Lezing Annemiek van Vleuten een regelrecht succes

foto: Paul Abrahams

Zondagmorgen werd door een co-productie van de Gemeente Aa en Hunze, Sport Drenthe/Kenniscentrum Events en de Stichting Wieler Promotion Oostermoer een meeting gehouden in de VIP-tent op het parkoers van de Superprestige.

Burgemeester Piet  van Dijk opende de bijeenkomst, waarna Jantienus Warners namens de veldritorganisatie een lezing gaf over het ontstaan en het in stand houden van een topsportevenement. Daarna was het de beurt aan Annemiek van Vleuten om de aanwezigen een kijkje te geven in het leven van een topsportsater en hoe om te gaan met teleurstellingen. Op een zeer bevlogen wijze wist zij de 150 aanwezigen te boeien.

Op de foto  van links naar rechts: Janine Torenbosch (St. WPO) , Annemiek van Vleuten, burgemeester Piet van Dijk, Mieke Zijn (Sport Drenthe) en Jantienus Warners. Op de foto ontbreekt mede organisator Ria Rademaker namens de Gemeente / projectgroep Dorpen van Aa tot HunZe.

Rabobank Clubkas Campagne

 

Beste Leden/vrijwilligers,

Net als vorig jaar hebben wij  ons weer aangemeld voor de Rabobank Clubkas Campagne, waarbij leden van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe hun stem kunnen uitbrengen en waarbij ieder stem goed is voor een bepaald sponsorbedrag.

Wij als St. WPO zullen de Run van Gieten weer aanmelden en hopen net als de twee voorgaande jaren weer een mooi bedrag voor de organisatie van de Run binnen te halen. Op deze wijze kunnen wij de deelnemers aan de  jeugdlopen  (scholieren van de groepen 1 tot en met 8) weer gratis laten meedoen. Hierdoor stimuleren wij  het sporten van de jongeren en aan het gezond bewegen van de jongeren (dit mede in het kader van het project JOGG, jongeren op gezond gewicht).

De inschrijving voor de Rabo Clubkascampagne is momenteel gaande en alle leden van de Rabobank hebben deze week  hun stembiljet in de bus gekregen.

Wij willen u nu al vragen om één of twee van uw stemmen op de 12e Run van Gieten te willen uitbrengen. (12e Run van Gieten staat als derde van boven aan de lijst vermeld, dus u hoeft niet lang te zoeken)

Mocht u een stembiljet hebben gekregen , maar niet weten hoe deze in te vullen via de computer dan mag u het stembiljet natuurlijk bij ons secretariaat (Eexterweg 46) inleveren, immers iedere stem levert geld op voor de Run.

Als u familieleden of kennissen hebt die ook ene stembiljet hebben ontvangen  kunt u wellicht ook deze motiveren om op ons te stemmen.

Stemmen kan van 3 oktober t/m woensdag 18 oktober 2017

Link naar het stemmen Rabobank Clubkas Campagne

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke sportgroeten,

Stichting Wieler Promotion Oostermoer
12e Run van Gieten
Internationale Super Prestige Cyclocross Gieten
Jantienus Warners
Eexterweg 46
9461 BG Gieten 
Tel. 0592-263232
Mobiel: 06-53741475
e-mail: j.warners46@ziggo.nl