Button

Twee Drentse klassiekers gaan samenwerken

Twee Drentse wielerevenementen in Drenthe gaan in de toekomst nauwer samenwerken.

De organisaties van Drentse Fiets4daagse  (54 edities) en de Superprestige Veldrit in Gieten (44 edities) hebben besloten om te kijken op welke wijze een nauwere samenwerking kan ontstaan, o.a. ten aanzien van sociale media, publiciteit, administratie, sponsoring, materiaal en overleg met overheden (gemeenten en provincies).  De beide organisaties noemen zich de Drentse klassiekers. Ook wordt een gezamenlijk beroep gedaan op de provinciale politiek in Drenthe om fietsen hoog in het vaandel te houden en te zorgen dat Drenthe als de fietsprovincie van Nederland  bekend blijft.

Beide evenementen waarborgen sinds jaar en dag het authentieke Drentse oergevoel. In de afgelopen jaren hebben zij een omslag gemaakt in de propositie binnen Drenthe en zijn Drenthe gaan verkopen, in samenwerking met diverse partners. Dit met als gevolg dat Drenthe duidelijk op de kaart is gezet, er veel media-aandacht en binnen- en buitenland is en een behoorlijke economische spin-off tot stand is gebracht.